Marek vaccinatie 2019

20/03/2019 - 14:56

Nieuwe combi-vaccinatie met Marek, Gumboro en NCD bij ééndagskuikens.

Beste Hobbypluimvee-kweker,

De ziekte van Marek is waarschijnlijk één van de meest onderschatte ziekten binnen het hobbypluimvee. Nog steeds stellen wij regelmatig gevallen van Marek vast. Al te vaak blijven kwekers met hun ‘miserie’ zitten: ‘Ik heb niks overgehouden van de kweek…’; kostbare dieren, waar jaren naar gefokt is, gaan verloren… Ten einde raad trekt men uiteindelijk dan toch maar eens naar de veearts; heel vaak vinden we dan na verder onderzoek Marek. De oplossing is echter simpel: vaccineren van uw ééndagskuikens!

Zoals elk jaar organiseren we speciaal voor de hobbypluimveekweker de Marek-vaccinatie-dagen voor ééndagskuikens. Vanaf dit jaar maken we gebruik van een nieuw combi-vaccin waarbij uw dieren niet alleen tegen de ziekte van Marek en Gumboro beschermd worden, maar ook tegen de ziekte van Newcastle. Deze extra bescherming sluit perfect aan bij de problematiek met de pseudovogelpest van het afgelopen jaar. Met deze vaccinatie op dag 1 vangt u dus 3 vliegen in 1 klap en dat nog steeds voor dezelfde prijs als de afgelopen jaren.

Vanaf januari 2019 vaccineren we weer elke dinsdagavond tot eind juni 2018. Per uitzondering start de 1e vaccinatie-sessie op woensdag 2 januari 2019.

De vaccinaties gaan door op onze praktijk: Dierenartsenpraktijk GALLUVET, Dwarsstraat 3, B-3560 Lummen.

We starten steeds om 18h30 met de vaccinaties.

Kostprijs: € 0,75 / kuiken (er wordt bovendien GEEN consult aangerekend)

Net als verleden jaar krijgt u ook een getuigschrift van vaccinatie tegen de ziekte van Marek mee naar huis. Op deze manier kan u aantonen dat uw dieren wel degelijk gevaccineerd zijn voor de ziekte van Marek; en kunnen kandidaat-kopers verzekerd worden van gevaccineerde dieren.

Daar de vaccinatie-dagen steeds populairder worden, vragen wij om ons steeds de vrijdag voorafgaand aan de vaccinatie op de hoogte te stellen van uw aanwezigheid, opdat wij voldoende entstof kunnen voorzien. U kan ons van maandag tot vrijdag telefonisch (013-353701) bereiken.

Onze mail-lijst is zeker niet compleet, voel u dus vrij om dit bericht te verspreiden binnen uw club, vrienden- en/of familiekring. U kan dit bericht ook terugvinden op onze website (www.galluvet.be) en Facebook-pagina.

Vriendelijke groeten
Pieter Colla - Dierenarts Galluvet